Dagje Zeeland

Het leek 11 september een aardige dag te worden om nog eens van de Zeelandse onderwaternatuur te genieten. Het water is nog 19 á 20 graden en de luchttemperatuur zou ook nog aangenaam blijven.
De ochtend van vertrek leek het anders uit te pakken. Het regende af en toe en de temperatuur viel wat tegen. Eenmaal aangekomen bij de Zeelandbrug was het gelukkig toch droog en was de temperatuur ook aangenaam geworden. Eerst nog de flessen vullen, toen omkleden en op tijd het water in. Het was afgaand tij, dus de waterstand zou nog wat verder zakken, maar de stroming leek erg mee te vallen. Eenmaal onder water werden we verrast door goed zicht. Allerlei leuke dingetjes kwamen aan ons oog voorbij en voor dat we het in de gaten hadden zaten we al te diep om bij de pijlers te kijken. Even terug richting de kant en iets ondieper proberen . Jawel hoor, daar vonden we de eerste pijler en na een rondje er omheen lieten we ons door de stroming richting de tweede pijler brengen. Ook daar vonden we fraaie beestjes Werkelijk duizenden spookkreeftjes bewogen ritmisch heen en weer voor onze duikbrillen. Het viel op hoe groot ze waren en een opmerkelijk donkerbruine kleur ze bezaten. Meestal zie je ze veel kleiner en hebben ze nauwelijks kleur. Nog een stukje verder bracht de stroming ons bij de derde pijler en na een rondje om deze derde kolos lieten we ons wat verder westwaarts driften. Toen viel ook pas op dat de kentering keurig op tijd plaats vond. Terwijl het zojuist tussen de pijlers nog flink stroomde, was het hier heerlijk rustig. Ineens werden we nog beloond met een leuke kleine sepia. De duik was daarmee helemaal geslaagd! Dan weer rustig richting de trap en als ouwe rotten kwamen we precies daarvoor boven.
Omkleden, op pad naar de Lange muur tussen Scharendijken Den osse.
Wat een drukte daar! Het weer was ook wat opgeklaard, een klein zonnetje erbij en we konden ons in de luwte omkleden en de natte spullen weer aantrekken.
Onder water kwamen we een paar keer duikers tegen en blijkbaar niet allemaal met veel ervaring. Grote stofwolken waren ons deel bij de duik. Gelukkig viel het op de terugweg mee en konden we in alle rust genieten van een prachtige Zee-dahlia en wat Bruine Plooislakken in verschillende kleuren.
Nog een lekkere kibbeling, een patatje en een alcoholvrije Leffe toe en toen weer richting Amsterdam. Wat druilerig begon eindigde met een voldaan gevoel van een leuke dag duiken!