Avondduikje Vinkeveen

Twee keer stelden we dit duikje uit vanwege de weersvoorspellingen, maar op donderdagavond waagden we de gok.
Het weer bleef een beetje twijfelachtig met het weer, maar al gauw waren we omgekleed en gingen we te water. Het zicht bleek niet als te slecht, maar ook niet al te goed en daardoor mistten we de ketting langs alle objecten. We hadden de ketting te pakken die ons naar het diepe platform zou leiden.
Dit was me nog nooit gebeurd. Gelukkig hadden we het snel door en vonden we de juiste ketting snel. Het water was aangenaam van temperatuur, zo'n 19 á 20 graden en we keuvelden lekker rond. Langs de bus en de andere vaste objecten en toen door naar het wrakje dat in het verlengde van de ketting ligt. Elke keer verbaas je je er over dat ie net wat verder weg ligt dan je denkt en zo was het deze avond ook weer. Gelukkig is het altijd te vinden en we waren de enige die er rond doken.
Het bleek een uitgesproken avond te zijn om rivierkreeftjes te spotten. Opvallend was hun wisselende kleuren. Van groen/blauw tot donker rood. Hier en daar maakten we een paar fotootjes en na een klein uurtje stapten we weer op de kant. Het had toch even geregend, zagen we aan de auto's. Lekker dat er van huis wat koude drankjes meegenomen waren! Na zo'n uurtje duiken heb je best dorst.
Omkleden en naar huis. Morgen weer vroeg op!