Schelphoekweekend 29 september 2018

Op vrijdag 29 september was het weer zover: menig Thalassa-duiker vertrok richting De Schelphoek bij Burgh Haamstede. Het is bijna ons tweede huis geworden door de mooie ligging en de vrijheid die we daar telkens ervaren.
Op vrijdag was het prachtig weer, een beetje fris en ook een schraal windje.
De kentering bij de Zeelandbrug was gunstig op het eind van de middag, dus we verwachtten een volle duikstek. Gelukkig waren we met slechts enkele andere duikers! Het water zag er helder uit en de stroming leek mee te vallen. Da's mooi, want we zouden echt op zoek gaan naar het zeepaardje dat zich hier toch al weer enkele jaren op houdt. Ondanks de goed aanwijzingen van mede-duikers, vonden we hem/haar niet, maar de duik was niet minder geslaagd doordat er toch ook veel ander leven te zien was. Maar oh … wat was het water al fris: 14 graden. En ook het schrale windje haalde nog eens goed uit over je natte lijf bij het omkleden. Toen de flessen vullen en richting ons De Schelphoek, pannen op het vuur en soep koken en pannenkoeken bakken en daarna de planning voor de nachtduik bespreken.
's Avonds werd er gedoken langs de Lange Muur. Gelukkig was de wind gaan kiggen, was het water ook daar mooi helder en werden er leuke duiken gemaakt. Daarna een lekker afzakkertje op de Schelphoek en je slaapzak in.
Op zaterdag reden we naar Sint Annaland en ook daar werd het een succes. Het nieuwe parkeerterreintje lag lekker in de zon en uit de wind, de temperatuur deed er een schepje bovenop en er werden mooie duiken gemaakt. Veel sponzen, grote zeenaalden, naaktslakken en ander mooi spul. In de middag werd er door een aantal van ons geoefend met de deco-ballonnen. Het was fijn om die techniek weer eens te herhalen, omdat je die toch goed onder de knie zou moeten hebben bij bepaalde omstandigheden.
Het leverde gelukkig ook weer veel plezier op!
In de avond genoten we van ons traditionele diner. Elk jaar wordt er iets "groots" bedacht en wordt er gezamenlijk gekookt en september is natuurlijk een uitstekend maand voor grote pannen mosselen. En met drie verschillende recepten was het voor iedereen smullen geblazen! Gelukkig hadden we een afwasmachine tot onze beschikking. Dat scheelde een hoop werk.
Op zondag sloten we het weekend af met nog een duik bij de Zeelandbrug. Je weet ten slotte maar nooit of het geluk die keer wel aan jouw kant staat. Maar ook deze keer werd het zeepaardje niet gespot. Ook van andere duikers hoorden we dat zij 'm het afgelopen weekend niet gevonden hadden. Dat stelt je nog een beetje gerust dat het niet alleen aan jouw zoekkwaliteiten ligt. Maar het water was lekker helder met goed zicht en zo werden er nog heel veel andere leuke dingen gespot.
Al met al weer een heerlijk weekend aan en in de Zeeuwse wateren!

Loek