Zomeractiviteiten 2015 Thalassa

Als in de zomer het zwembad sluit, gaan bij Thalassa de "alternatieve zwembadtrainingen" van start. Die bestaan uit gezellige, sportieve activiteiten. Er wordt gezeild, het Twiske wordt zwemmend over gestoken en weer terug, er wordt gekampeerd op Tholen en natuurlijk wordt er ook gepicknickt bij veel van deze activiteiten.
Dit jaar stond er eindelijk weer eens genoeg wind om een lekker stukje te zeilen. Twee bootjes staken van wal en zeilden over de Kagerplassen. Een van de eilanden werd gerond en in de tussentijd werd er gegeten en gedronken.
Een van de andere avonden werd er gedoken in de Blijkpolderplas. Het water was warm en het zicht was daardoor niet best, maar eenmaal wat dieper, werd het water kouder en klaarde het zicht op. De groep snorkelaars die aan de oppervlakte naar een van de eilandjes zwommen, zagen de bellen van de duikers. Bovendien zagen zij een prachtige snoek, die de duikers juist niet gezien hadden! Zo zie je maar: je hoeft niet eens altijd onder water om mooie dingen te zien.
Er werd nog gezwommen in het Twiske, waar we naar de overkant zwommen en weer terug. Maar dan ook nog een camera mee nemen is erg lastig, dus daar hebben we geen foto's van.
Als afsluiter van de zomer zijn we gaan kamperen op Tholen. Op Tholen zijn de duikstekken minder druk. Op vrijdag stonden er al gauw 6 tentjes en de caravan van Pim en Ria. Het begon met mooi weer, maar helaas sloeg het om. Zaterdags was het koel en heel erg regenachtig. Het water in was de beste oplossing: daar was het warmer, zeker met je pak aan ! Dat lekkere warme water van 20-21 graden zorgde voor mooie en lange duiken met veel interessants! We zagen vaak zeenaalden, een paar sepiaatjes die in het voorjaar uit het ei waren gekropen. Her en der werden mooie naaktslakken gevonden.
's Avonds werd door het weer de barbecue afgelast en werd de afhaal Chinees ingeschakeld. En dat zegt wat! Nog nooit kwam dat eerder voor in de geschiedenis van Thalassa. Zondags was het weer gelukkig weer ten goede veranderd! De zon scheen, de tentjes waren droog, de stroming was prima en er werd volop gedoken. Aan het eind van de dag gingen de tentjes droog de zak in en reed iedereen weer op huis aan.
Op naar de eerstvolgende zwembadtraining in ons nieuwe Noorderparkbad.