Sinterklaas 6 december 2013

En hij kwam, die goede Sint. Eerst in het zwembad bij het Sinterklaas-spel en na afloop bleken er heel veel cadeautjes in het clubhuis te liggen om het dobbelstenenspel te spelen.
In het zwembad werden pepernoten geraapt, pakketjes droog overgezwommen, de zware zak van de Sint gesleept, de raket in elkaar gezet en gelanceerd en last but nog least onderwater gezongen voor de Sint. Na afloop werden de punten geteld en daar kwam een winnaar uit. De eeuwige roem van het Sinterklaasspel van 2013 gaat naar ..... Loek. Ook nadat bleek dat de pepernoten niet meegeteld waren van Richard, na correctie bleef Loek de nummer 1. Richard was de snelste bij het zak slepen en de pepernoten rapen, Frits bij de pakjes, Loek bij de raket, Reindert zong het mooiste liedje bij de Sint op schoot.
In het clubhuis werd de warme chocolademelk uitgeschonken, de pepernoten en speculaas kwamen op tafel en het spel kon beginnen. De grote pakjes blijven altijd favoriet voordat alles is uitgepakt, maar waar ga je mee naar huis? Dat blijft spannend tot het laatste moment want alles kan net zo goed nog eens 3x naar rechts geschoven worden en aan je neus voorbij gaan. Niet getreurd, iedereen ging met wat moois naar huis al dan niet geruild met een ander. Mijn handschoentjes met geleide vingers gaan deze winter gebruikt worden als ik in de kou buiten mijn mobiel wil gebruiken.