Schelphoekweekend 31 aug- 2 sep 2012

De eerste duik was op vrijdagmiddag bij de Zeeland brug. Gelijk was duidelijk dat je struikelde over de verschillende soorten naaktslakken, blauw tipjes, harlekijn naakslakken en bruine plooislakken. De harlekijn is een mooie witte slak met gele stippen, prachtig helder om te zien in het beige landschap onderwater.

Bij de nachtduik dook het sepiola'tje voor de lampen, wat een mooi inktvisje is het toch met z'n grote ogen. De volgende dag bij tijds op voor een duik bij Linda, aan de overkant van de Oosterschelde. Het ochtendgloren kleurde tijdens het ritje het landschap met een lage zon op het water en de kalmte van de nacht nog zichtbaar. Hier waren alleen bruine plooislakken en Reindert en Mieke zagen ook nog een boompjes slak. 's Middags weer een duik bij de Zeelandbrug, nu stond de hele parkeerplaats vol met auto's terwijl er niet eens sepia's ofzo zijn, of is iedereen op zoek naar het zeepaardje? Wij hebben hem niet gevonden, helaas, maar wel een paarse waaierslak die ook mooi en bijzonder is. Elise had nog een puzzeltocht uitgezet voor de kids en aanhang, dus die gingen het bos in voor het eten en kwamen met antwoorden eruit. 's Avonds stonden de Zeeuwse mosselen op het menu, met eigen gemaakte sausjes en salades. Het haardvuur ging aan, de gitaar en tab kwamen erbij en we zongen uit volle borst de volksliederen met tekst mee tot in de late uurtjes.

Zondag toch weer op tijd er uit en een duikje bij Den Osse haven. Gelukkig was Thalassa er net uit toen een grote groep de dijk op kwam, hebben wij lekker rustig kunnen duiken. Als afsluiter 's Zijpe, tja en daar kan ook een zeepaardje zitten volgens de blogs op duikfora. Wij ook zoeken en zoeken, nee geen zeepaard maar wel lieve kleine sepia's. En als kers op de taart zwom een moeder bruinvis met kalf vlakbij de kant toen de laatste duikers (na 70 minuten) eruit kwamen.

Wauw wat een prachtig natuurpark is de Oosterschelde toch.