Kampeerweekend 20 augustus 2021 Tholen

Het was eindelijk weer zover: we gaan kamperen op Tholen! Vorig jaar sloegen we over i.v.m. Covid 19, maar nu waren we er allemaal klaar voor!
Tentje in de auto, kampeerspulletjes er bij en gaan! Oh ja, natuurlijk niet de duikspullen vergeten, want daarom gaan we op Tholen kamperen. Veel rustigere duikstekken en mooi helder water, al kan het er behoorlijk stromen. Gelukkig is de Bergse Diepsluis dichtbij, dus je kan altijd onder water verdwijnen, wanneer je maar wilt.
Op vrijdagmiddag verzamelden we met een paar mensen bij de Vuilnisbelt bij Portvliet, een bekende duikstek waar je veel kunt zien. Het was lekker zonnig weer en we gingen bij hoog water langs de trap het water in. Het water bleek prachtig helder te zijn en we zweefden op ons gemakje met de stroom mee. Ook als je dieper ging bleef het helder. Overal zagen we leuke dingetjes en voor je het weet is daar alweer de kentering, de stroom draait om en we gaan al weer terug richting de trap. Dan is het even een verassing hoe ver je bent als je boven komt, maar onze ervaring zorgde ervoor dat we vlak bij de trap boven kwamen.
Toen naar de camping, die vlak bij de Vuilnisbelt ligt. Tentje opzetten, de andere clubgenoten begroeten en een uurtje later aan het heerlijke visbuffet dat we georganiseerd hadden. Plots zijn er ineens nog twee duikers die besluiten een nachtduikje te gaan maken bij de Bergse Diepsluis. Een grote groep Belgen stond daar al gereed om het water in te gaan, maar wij waren ze toch nog net voor en hoefden dus niet in de stofwolken te duiken. Het duikplatform in de Bergse Diepsluis is altijd mooi begroeid en de steenbolkjes lieten zich in het donker goed bekijken. Toch leuk dat deze vissen altijd de voorkeur hebben voor wrakken en dit soort bouwsels. Na een klein uurtje klauteren we weer de kant op, kleden ons in het donker om en rijden terug naar de camping. Daar wacht ons een ontspannen avondje met een biertje, een wijntje of iets anders en een lekker knabbeltje. Dan toch maar niet al te laat je slaapzak in, want de volgende morgen staat opnieuw de Bergse Diepsluis op het programma. Zo kunnen we zaterdag 2 duiken maken. 's Middags begeven we ons naar Stavenisse haven. De temperatuur is opgelopen naar 25 graden en we genieten echt van de zomer! Iedereen komt er enthousiast uit en het leuke is dat iedereen weer iets anders heeft gezien. Naaktslakjes, sepia's, noem maar op.
's Avonds wordt het barbecueën onder een gefabriceerd afdakje tussen de camper van Leonard en de voortent van Pim, maar we hebben een heerlijke avond, incl.de muggen, want de regen valt gestaag.
Gelukkig wordt het 's nachts weer droog en in het natte gras ontbijten we op zondagochtend even snel voor we opnieuw naar de Vuilnisbelt rijden. Ditmaal is het laag water en we zijn al gewaarschuwd voor de stroming. Het uitzicht onder water wordt voornamelijk bepaald door honderden zee-anjelieren en brokkelsterren, maar daartussen vinden we nog van alles. De kentering is vandaag voor de afwisseling eens op tijd! Het gaat snel en plots draait de stroom om en zweven we weer terug. Aan de kant wisselen we onze ervaringen uit om daarna op de camping vrij snel onze spullen in te pakken. Alle tenten zijn namelijk droog! Dus gauw, gauw alles in de auto, want er komt nog een buitje aan. Gelukkig valt het mee. Alleen even opletten dat nu de Haringvlietbrug afgesloten is en je dus door Brabant richting huis moet rijden.
Wanneer gaan we weer?