Indoor duiken bij Todi België

Op zondagochtend 17 november 2019 vertrokken er diverse groepjes duikers richting Todi in België. Vanwege de afstand reden we natuurlijk graag met elkaar mee. Gezelliger en je kunt de kosten delen.
Na een flinke rit stonden we bij de voormalige mijn in Beringen, waar een deel van de installatie is verbouwd tot indoor duikcentrum. Wat administratieve rompslomp regelen en toen met z'n elfen naar de bovenste verdieping om lekker te gaan duiken in een enorm bassin van 10 meter diep. De watertemperatuur bedraagt 23 graden, dus dat was voor iedereen goed te doen. Maar de grootste aantrekkingskracht hadden natuurlijk de tropische zoetwatervissen die hier zwemmen. En inderdaad, je kon ze niet missen. Overal zag je vele soorten Chicliden en Goerami's en andere soorten, zoals de Pangasius. Op enig moment was ik mijn buddy's kwijt, maar voelde me veilig genoeg om lekker in mijn eentje wat portretfoto's te maken van de bewoners van het bassin.
Na een uurtje duiken klommen we weer op de kant en volgde een warme lunch in het restaurant van het duikcentrum. Toen weer op weg naar huis. Een lange dag met een voldaan gevoel.

Loek