Zeelandduik 29 september

Veel aanmeldingen waren er niet deze keer, dus kozen Reindert en Loek ervoor om met z'n tweeën op pad te gaan. Het was zonnig weer, maar er stond een harde wind uit het oosten.
In Dreischor kon gelukkig aardig uit de wind worden omgekleed en wat later gleden de twee het water in. Het was een beetje lastige entry. Klotsende golven sloegen tegen de dijk en de gladde stenen. En dat maakte het te water gaan niet makkelijk.
Het water bleek veel helderder dan gedacht. Bij het gemaal liet de Grevelingen zich van zijn beste kant zien. Helder water, prachtige anemonen, sponzen en veel ander leven. Jammer dat het water nu toch al weer een stuk frisser is, zo'n 15 graden. Na bijna 50 minuten werd het weer even doorbijten om door de klotsende golven de dijk op te lopen, maar eenmaal in het zonnetje en uit de wind, was het toch weer snel aangenaam.
Er werden flessen gevuld, koffie gedronken en geluncht en toen gauw richting Zijpe.
Ook bij de tweede duik was de wind hen genadig. Onderaan de dijk bij Zijpe, stonden ze weer uit de wind en in de zon. Het water was vrij helder en er werden nog een paar leuke naaktslakken gezien en een schattig klein sepiaatje dat nog voor de winter de Oosterschelde uit moet.
Al met al een geslaagde dag!